Filmtip: documentaire van Hoornse producent

8 december 2019 00:00
Joost Schrickx

HOORN – Cinema Oostereiland vertoont elke maand een film over kunst. Op dinsdag 10 december om 19.30 uur is dit de documentaire “Hildo Krop – beeld van een kunstenaar”. Producent van de film is Joost Schrickx. Hij is geboren in Hoorn en zal dinsdag bij de voorstelling aanwezig zijn. Kunsthistoricus Jeroen Damen verzorgt een inleiding en nagesprek.

De documentaire “Hildo Krop – beeld van een kunstenaar” vertelt het verhaal over de uit Overijssel afkomstige Amsterdamse School kunstenaar. In Amsterdam werkte hij aan zijn reusachtige beeldhouw-oeuvre.

Het opvallende levensverhaal van Hildo Krop

In de documentaire is ook aandacht voor het opvallende levensverhaal van Hildo Krop. De moeizame relatie met zijn zoon, de fotograaf Johan Krop, staat hierin centraal.

Joost Schrickx

Weeff Radio sprak met producent Joost Schrickx die tevens de maker is van “De oorlog van mijn vader”. Een film over de executie op het Hoornse Kerkplein. Onderstaand is het interview terug te luisteren.

De kaartverkoop vindt plaats via www.cinemaoostereiland.nl. Telefonisch reserveren kan dagelijks tussen 10.00 – 12.00 uur op telefoonnummer 0229 – 23 22 96. De entreeprijs van de voorstelling bedraagt 15 euro.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844