Doneeractie om strijd tegen komst geitenhouderij Enkhuizen verder voort te zetten

18 november 2022 13:25

Enkhuizers die al jaren strijden tegen de komst van een geitenhouderij naast een woonwijk kunnen de advocaatkosten niet meer ophoesten. Om die reden zijn zij een doneeractie gestart. Dit doen ze samen met de SP en het Comité ‘Stop de Geitenhouderij’. 

Geitenhouderij Kadijken Enkhuizen

In juli stelde de rechtbank de gemeente Enkhuizen nog in het gelijk: een geitenhouderij pal naast een woonwijk is schadelijk voor de omwonenden. Zo is er bijvoorbeeld een verhoogde kans op longontstekingen. Een omgevingsvergunning werd geweigerd.

Maar de strijdbijl is nog niet begraven, zo blijkt. De ondernemer uit Overijssel die de geitenhouderij wil starten gaat in hoger beroep en stapt naar de Raad van State. Om de komst van de geitenhouderij te blijven aanvechten, hebben bezwaarmakers nu een doneeractie in het leven geroepen. 

De bezwaarmakers hebben telkens de advocaatkosten uit eigen zak betaald. Maar kunnen dat niet meer betalen. Door de doneeractie hoopt de SP 12.500 euro op te halen, zodat ze een gespecialiseerde advocaat kunnen inschakelen. Na vier dagen staat de teller op 1.200 euro. 

Geld dat overblijft na het hoger beroep, wordt gedoneerd aan een goed doel dat zich bezighoudt met dierenwelzijn in Enkhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405