Doorgewinterde Nadine Visser past zich aan: “Liever minder intensief dan doorbeuken”

7 juni 2022 06:30

Voor het eerst sinds maart liep Nadine Visser tijdens de FBK Games in Hengelo weer een wedstrijd. De 27-jarige hordeloopster liep tijdens de NK indoor begin maart voor de tweede keer een scheurtje in haar hamstring op. “Dat gebeurde natuurlijk op een klote moment”, zegt Visser na haar rentree.

Visser gold als één van de favorieten om op de WK indoor voor een medaille te gaan. In plaats van een podium in Belgrado stond Visser een revalidatie te wachten en kon ze zich opmaken voor het outdoorseizoen. In Oordegem (België) zou ze voor het eerst weer een wedstrijd lopen, maar dat plan liep anders.

Lichte klachten gooiden roet in het eten. “Als mijn hamstring gaat zeuren, dan word ik onzeker. Zodra dat weg is, heb ik wel vertrouwen”, zegt Visser, die beter naar haar lichaam gaat luisteren. Inmiddels kent ze de kneepjes van het vak en zal ze soms op trainingen wat rustiger aan te doen om haar hamstring rust te gunnen.

“Als het niet goed voelt, dan loop ik niet.”

hordeloopster nadine visser

De Europees kampioen van 2021 heeft zichzelf daarnaast voorgenomen om geen risico meer te nemen voor dergelijke wedstrijden. “Nu ik hem twee keer heb gescheurd, blijft mijn hamstring een aandachtspunt. Als het niet goed voelt, dan loop ik niet.”

Tekst loopt door onder de video.

Visser komt in actie op de WK atletiek in Eugene, Oregon (Verenigde Staten). De wereldkampioenschappen vinden plaats van 15 juli tot en met 24 juli.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405