Dorp met eigen lied centraal in podcast Medemblik door de ogen van…

17 juni 2024 12:37
Bron: Yvonne Molenaar

Ieder dorp kent z’n eigen tradities of heeft een wel heel markante dorpsbewoner, waar je altijd al het verhaal van wilde weten. Wat maakt bijvoorbeeld Twisk anders ten opzichte van Wognum? Waarom wilt iemand wel in het ene dorp wonen, maar niet in het andere? Yvonne Molenaar, René Smit en Lisa Croese duiken met de podcast ‘Medemblik door de ogen van…’ in het DNA van de verschillende dorpen in de gemeente Medemblik. Deze week staat het dorp Wervershoof centraal in de podcast.

Het dorp heeft ruim 8.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 15,76 vierkante kilometer. Maar wat maakt Wervershoof uniek? 800 jaar na Christus begonnen mensen te wonen op de terpen waar nu Wervershoof ligt. Het dorp kent dus een lange geschiedenis. En prijst zichzelf dan ook aan als mooiste dorpje aan de rand van het IJsselmeer.

Sinds begin 1960 kent het dorp zijn eigen lied, genaamd: Wervershoof het mooiste dorp langs het IJsselmeer. “Bij elke gelegenheid waar wij denken dat wij als Wervershovers ons moeten laten horen, zingen we dit lied”, wordt verteld in de podcast.

Het volkslied en de geschiedenis van het dorp worden uitvoerig besproken in de podcast. Geïnteresseerd in de tweede aflevering van de podcast ‘Medemblik door de ogen van…’? Beluister hem nu op onze website.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844