Draverijseizoen op korte baan in Wognum levert sowieso een nieuwe winnaar op

10 mei 2024 07:11
Bron: Jos Besseling

Op de Kerkstraat in Wognum worden vandaag de eerste paardenraces verreden van het nieuwe kortebaanseizoen. Uit de vele aanmeldingen blijkt dat zowel de trainers als eigenaren van de paarden er weer zin in hebben. Dit aantal was zo hoog, dat het winnende paard van vorig jaar zelfs uitgeloot is voor deze editie.

De kortebaandraverij in Wognum biedt plaats voor 24 deelnemers. Omdat er ruim 30 aanmeldingen binnenkwamen zijn maar liefst negen paarden zijn uitgeloot, waaronder Cassidy Byd. “Trainster Caroline Aalbers is desondanks goed vertegenwoordigd”, meldt de organisatie van de draverij. “De kampioenstrainer van vorig jaar heeft meerdere paarden aan de start, waaronder enkele kanshebbers.”

Ook bijzonder is dat het deelnemersveld in Wognum dit jaar negen debutanten kent. “Het is lastig om hun kansen in te schatten, maar er zit ongetwijfeld kortebaantalent tussen. Dit maakt het spel extra interessant.”

Vanmiddag om 13.00 uur starten de eerste draverijraces op de Kerkstraat. In de komende maanden worden de wedstrijden op meer plekken in West-Friesland gehouden. Zo zijn er op 21 mei races in Venhuizen, en traditiegetrouw op de derde maandag en donderdag van september in Medemblik en Enkhuizen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844