Drechterland derby beslist tijdens laatste match

27 oktober 2022 15:00
schaakbord

Afgelopen maandagavond vond in het gemeentehuis de veertiende editie van De Drechterland Derby tussen de schaakverenigingen TORENHOOG en DEGOSCHALM. plaats. Vlak voordat de raadsvergadering begon, verrichtte burgemeester Michiel Pijl de openingszet.

Torenhoog kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar Degoschalm toonde veerkracht en kwam terug op 2-2. Na veel taaie duels bleef het gelijk opgaan tot aan de laatste wedstrijd tussen Nico Reus en Paul Deken. De opdracht was duidelijk; er moest hoe dan ook worden gewonnen. Na ruim drie uur spelen hadden ze elkaar nog geen duimbreed toegegeven.

Zinderende eindstrijd

Met stomende oren en ontblootte tanden bestookten de opponenten elkaar op de vierenzestig velden. Beide koningen, intussen opgesloten in een kwetsbare positie op de rand van de koningsvleugel, zagen de vijand steeds dichterbij komen. In een zinderende finale besliste de witte stukken met een mooie slotcombinatie het gevecht. De zwarte koning moest de vlag strijken, Paul Deken had de buit binnen en besliste de match in het voordeel van Torenhoog.

De onderlinge stand na veertien edities is nu: 8-6 in het voordeel van Torenhoog. De wisseltrofee is onder de arm van de voorzitter weer terug naar zijn vertrouwde plekje in de Hoogkarspelse prijzenkast.

De gespeelde partijen:
Kevin Smit – Sjors Broersen 0-1
Tom Beerepoot – Hans Slot ½-½
Paul – Deken – Nico Reus 1-0
Bas Doodeman – Jim Wittebol 1-0
Rens Vriend – Rick Molenaar 0-1
Peter Boos – Hans Morsink 0-1
Rik Slaman – Frits Greuter ½-½
Ed Hornick – George Tadrous 1-0
Renzo Snel – Koos Schipper 0-1
Gerard Broersen – Klaas Silver ½-½
Freek Hofman – Bert Jongsma ½-½
Piet Haakman-Caspar Jinssen ½-½

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405