Drechterland en Opmeer: hoe houd je de kernen leefbaar?

7 maart 2022 20:00

Progressief Drechterland en Opmeer Progressief zijn beide partijen waarbij PvdA en GroenLinks met elkaar samenwerken. In Drechterland is hier negen jaar geleden mee gestart en werd ook D66 erbij betrokken. Inmiddels is Progressief Drechterland geen samenwerking meer, maar een lokale partij. In Opmeer betreft het nog wel een samenwerking en is het de eerste keer dat men op deze manier deelneemt aan de verkiezingen.

Zowel Drechterland en Opmeer hebben veel kleine kernen met als uitdaging deze kernen leefbaar houden, jongeren te binden en sociale cohesie te stimuleren. Beide gemeenten hebben van oudsher ook een grote agrarische sector die een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Inherent aan deze transitie is dat het landschap zal veranderen. “Alleen op daken red je het niet. Je moet ook aan de slag met zonneweides,” aldus lijsttrekkers Jeroen Broeders en Herman ter Veen.

Het volledige gesprek is bovenstaand terug te kijken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405