Drechterland is een dementievriendelijke gemeente

6 december 2019 00:00

DRECHTERLAND – De gemeente Drechterland heeft van Alzheimer Nederland het predikaat dementievriendelijke gemeente gekregen. Om het predikaat ‘dementievriendelijk’ te krijgen moet de gemeente aan een aantal voorwaarden voldoen. Aan WEEFF Radio legt burgemeester van Drechterland Michiel Pijl uit aan welke voorwaarden er voldaan moest worden en wat dit inhoudt.

Ook winkeliers en verenigingen dementievriendelijk

Maar hier blijft het niet bij. Het komende jaar wil de gemeente aan winkeliers en verenigingen vragen om ook dementievriendelijk te worden. Dit zodat medewerkers in een winkel weten hoe ze het beste kunnen handelen als er een klant met dementie binnenkomt. Of zodat mensen met beginnende dementie zo lang mogelijk als vrijwilliger actief kunnen blijven bij hun sportclub.

De gemeente Drechterland wil ook onderzoeken hoe de openbare ruimte dementievriendelijker kan worden gemaakt en hoe mantelzorgers van mensen met dementie beter kunnen worden ondersteund.

Wil je er meer over weten? Kijk dan op de site van samendementievriendelijk.nl. 

Foto omslag: Website gemeente Drechterland

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844