Drechterland opent vacature voor nieuwe burgemeester, tot 11 december solliciteren

20 november 2023 17:57
Bron: Gemeente Drechterland

Wie wordt de definitieve opvolger van oud-burgemeester Michiel Pijl in Drechterland? Inwoners van de gemeente konden afgelopen weken hun stem laten horen voor de profielschets, en nu is ook de vacature voor een nieuwe burgemeester geopend.

Michiel Pijl (foto) maakte begin juli bekend dat hij na 6,5 jaar vertrok als burgemeester van de gemeente Drechterland, om dezelfde functie te vervullen in Medemblik. Hier werd hij eind september geïnstalleerd. Sindsdien is Drechterland op zoek naar een geschikte opvolger. Hierbij konden inwoners meebeslissen over het profiel waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen.

Volgens de gemeente hebben 170 mensen uit Drechterland deze enquête ingevuld. Alle antwoorden uit deze vragenlijst zijn openbaar gemaakt, en hier in te zien. De resultaten zijn meegenomen in een profielschets voor de nieuwe burgemeester, die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Op 9 november is deze overhandigd aan Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Definitieve opvolger volgend jaar benoemd

Tot en met maandag 11 december kan er gesolliciteerd worden op de vacature voor burgemeester in Drechterland. Volgend jaar zullen de potentiële kandidaten op gesprek gaan bij Van Dijk en een vertrouwenscommissie. Deze commissie stelt vervolgens een kandidaat voor, waarna de raad een besluit neemt.

Gemeente Drechterland verwacht in de zomer van volgend jaar een definitieve opvolger te benoemen van Michiel Pijl. Tot die tijd worden zijn taken overgenomen door waarnemend burgemeester Pieter Dijkman. De vacature om nieuwe burgemeester van Drechterland te worden is via de website van Provincie Noord-Holland terug te vinden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844