Drechterland wil inwoners mee laten denken over profielschets nieuwe burgemeester

22 september 2023 15:37
Bron: Gemeente Drechterland

Door het vertrek van burgemeester Michiel Pijl naar Medemblik, is de gemeente Drechterland op zoek naar een geschikte opvolger. Daarom heeft de gemeenteraad een enquête opgesteld, zodat inwoners aan kunnen geven wat zij belangrijk vinden, en welke kwaliteiten en eigenschappen een opvolger moet hebben.

Geprinte exemplaren van de enquête zijn op te halen in de hal van het gemeentehuis, en bij de bibliotheek in de gemeente. Ook kun je de enquête online invullen via deze website. Het invullen duurt ongeveer drie minuten, meldt de gemeente.

De antwoorden kunnen tot en met maandag 9 oktober worden ingeleverd. Uitgeprinte exemplaren kunnen afgegeven worden bij de balie van het gemeentehuis. Onder degenen die de enquête hebben ingevuld worden vier mensen uitgenodigd om de nieuwe burgemeester te ontmoeten.

Waarnemend burgemeester Dijkman wordt beëdigd

Gisteren maakte de gemeente Drechterland bekend dat Pieter Dijkman (VVD) wordt beëdigd als waarnemend burgemeester. Dijkman begint op 26 september, als tijdelijke opvolger van Michiel Pijl die op dezelfde datum start als burgemeester van Medemblik.

Na het opstellen van een profielschets, met daar de resultaten van de enquête in verwerkt, opent Drechterland in november een vacature. De procedure voor een nieuwe burgemeester duurt ongeveer negen maanden. De gemeente hoopt dan ook in juni 2024 bekend te maken wie de nieuwe burgemeester van Drechterland wordt.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405