Drechterland wil nieuwe regeling zodat iedereen mee kan doen met sport of cultuur

19 april 2024 10:04
Bron: Gemeente Drechterland

Het college van Drechterland vindt dat iedereen mee moet kunnen doen met een sportieve of culturele activiteit in de gemeente. Daarom willen zij een nieuwe ‘meedoenregeling’ introduceren voor inwoners die een inkomen tot 120 procent van het bijstandsniveau hebben.

“Ik vind het belangrijk dat inwoners, ongeacht hun financiële status, in staat zijn om mee te doen”, stelt wethouder Idso Brouwer van de gemeente Drechterland. “Het college hoopt hiermee drempels weg te nemen om bijvoorbeeld lid te worden van een sportclub of muziekvereniging. Maar ook om een keer een museum of theater te bezoeken. Deze regeling opent de deuren naar een nog inclusiever Drechterland!”

Per jaar wil het college van Drechterland 140 euro per persoon geven, als zij in aanmerking komen voor de regeling. Dit geldt alleen voor inwoners uit de gemeente die 18 jaar of ouder zijn, en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm. Daarbij mag het vermogen niet hoger zijn dan in de participatiewet is opgenomen.

Maandag besproken in gemeenteraad

De nieuwe regeling vanuit het college van Drechterland wordt aankomende maandag voorgelegd aan de gemeenteraad. Als zij hier hun goedkeuring op geven, verwacht de gemeente dat het bedrag vanaf volgende maand kan worden uitgekeerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844