Drechterlandse voetbalclub De Valken naar de Derde klasse, Spirit’30 degradeert

17 juni 2024 15:43
Bron: Ron Laan / De Valken

In de spannende promotie- en degradatiewedstrijden promoveerden de voetballers van De Valken ten koste van Rood Wit Zaanstad naar de Derde klasse. Spartanen wisten de promotie naar de Tweede klasse niet te verzilveren. En Spirit ’30 degradeerde naar de Vierde klasse.

In de Vierde klasse werd promotie voor De Valken al in een slim gespeelde eerste helft veiliggesteld. In de pauze helft hadden de Drechterlanders al een 0-2 voorsprong op het favoriete Rood Wit Zaanstad. Conditioneel en ook tactisch en technisch waren zij de ploeg van trainer-speler Levinio Wijdenbosch de baas. Dit ondanks de goede generale repetitie van de Zaankanters toen zij vorige week de halve finale met 7-0 van RKEDO wonnen.

Verdediging De Valken vormden een hecht collectief

Ook de tweede helft was voor De Valken. Ze lieten de Rood Wit Zaanstad het spel maken, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. De verdediging vormde een hecht collectief, zonder grote uitblinker. Een kwartier voor het einde scoorde Jan Caspers uit een scrimmage voor het doel de 0-3. Dat bleek de genadeklap en tevens eindstand.

De Valken promoveert na een zeer goed seizoen – wel via de nacompetitie – naar de Derde klasse. Daar zullen zij ook promovendus St. George uit Spierdijk weer treffen. Helaas zal er dan geen Drechterlandse derby plaatsvinden. Spirit ’30 degrageerde naar de 4e klasse.

Wognumse Spartanen blijven in de Derde klasse

Spartanen uit Wognum blijven ook in die Derde klasse spelen. Zij verloren hun nacompetitiewedstrijd van Limmen. Het werd 2-1 voor het Tweede klasse-team. In Oudkarspel ging de strijd lang gelijk op. Spartanen kwam een vanuit een hoekschop op 0-1. Na de schitterende 1-1 van Mike Schouten was het verzet van Spartanen gebroken.

Ook Limmen scoorde uit een corner en had de score in de staart van de wedstrijd nog kunnen uitbreiden. Tijn Welgraven scoorde met het hoofd vanuit een vrije trap. Dat doelpunt werd vanwege een overtreding afgekeurd. En in de laatste minuut smoorde een vrije trap van Limmen in de Spartaanse muur.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844