Drie bushaltes opgeheven in Hoornse wijk Grote Waal

23 december 2022 16:00
google maps buslijn 314 2022

De route van buslijn 314 die Hoorn met Edam en Amsterdam verbindt wordt met ingang van 8 januari aangepast. Onder meer drie haltes (Poldermolen, Verfmolen, Korenmolen) worden samengevoegd tot een nieuwe halte bij de Vijzelmolen. Hiermee wordt volgens busmaatschappij EBS een tijdwinst behaald van circa twee minuten per rit.

Gemeente Hoorn ziet de wijziging als een achteruitgang. “Omdat de loopafstand naar de nieuwe halte voor de helft van de reizigers zal toenemen”, zo schrijft het college aan de gemeenteraad. Desondanks gaat het college akkoord. De frequentie in de spits zal stijgen van vier naar zes keer per uur en daarmee worden het aantal reismogelijkheden uitgebreid. Wanneer het nieuwe busstation aan de noordzijde van station Hoorn gereed is kan de twee minuten kortere reistijd gezien worden als compensatie voor de langere afstand.

De busmaatschappij is met provincie Noord-Holland in gesprek om te komen tot dynamische routeinformatiepanelen op de gehele bus route in de Grote Waal zodat reizigers bij de halte altijd van actuele reisinformatie kunnen worden voorzien. Voor de aanleg van de nieuwe halte wordt een subsidieaanvraag ingediend door de busmaatschappij.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405