Drie mannen aangehouden voor nep-gijzeling pakketbezorger

21 oktober 2021 13:55

Drie mannen uit Langedijk, Opmeer en Alkmaar zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermeende ‘gijzeling’ en beroving van een 24-jarige pakketbezorgster uit Medemblik. De vrouw, die melding maakte bij de politie, werd eerder zelf aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Zij zit nog steeds vast. 

Afgelopen dinsdag hield de politie een 58-jarige man uit de gemeente Langedijk aan. De dag erna werden een 44-jarige man uit Opmeer en een 38-jarige man uit Alkmaar gearresteerd. De mannen zijn aangehouden op verdenking van het samen stelen van dure Quookers kranen en worden nu verhoord.  

Dure kranen

Op 7 september belde de 24-jarige vrouw de politie, met de mededeling dat zij rond 11.00 uur op de Toermalijn in Heerhugowaard in haar bestelbus was bedreigd en daarna onder bedreiging van een wapen zou zijn meegenomen naar een andere locatie, waar de bus zou zijn leeggehaald.  Een tiental dure Quookers kranen, die zo’n 2.000 euro per stuk kosten, zouden daarbij buit zijn gemaakt.

Vervolgens werd ze, met lege bus, door een voorbijganger aangetroffen bij het Geestmerambacht. De recherche in Alkmaar startte een onderzoek, waarna het vermoeden ontstond dat de vrouw zelf een rol speelde in de beroving. Op 20 september werd de vrouw aangehouden, zij zit nog steeds vast. 

Omdat het onderzoek nog loopt, doet de politie geen verdere mededelingen over de verdachten. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405