Via een drone de familie in Enkhuizen groeten

17 april 2020 20:23

Morgen kun je in Enkhuizen via een drone de groeten naar een familielid overbrengen. Een initiatief van SP West-Friesland dat door SBS hiervoor geïnspireerd raakte.

“SBS gaat elke keer naar een andere stad en dan kun je via een drone je familieleden groeten. Ons raadslid in Enkhuizen Baris Ermis is in het gelukkige bezit van een drone. Dus we dachten wat SBS kan dat kunnen wij ook.” aldus fractievoorzitter Margreet Keesman op WEEFF Radio. “Kleinkinderen kunnen zo hun opa’s en oma’s groeten. Of als je kinderen hebt die in de zorg werken kun je ze even een hart onder de riem steken.”

Via de drone groeten overbrengen

Zaterdag komt de drone langs bij iedereen die zich heeft opgegeven. De opname zal vervolgens komende week te zien zijn op het YouTube kanaal van SP West-Friesland. Toeval bestaat niet, maar ook de drone van SBS zal zaterdag over Enkhuizen vliegen.

Margreet Keesman:”Misschien brengt het nog een beetje plezier in deze gekke tijd. Het is allemaal droevig genoeg. Volgende week dinsdag zullen we in de raad ook spreken over de coronaperikelen in Enkhuizen.”

Ook in Enkhuizen wordt digitaal vergaderd

In Enkhuizen wordt men steeds vaardiger in het digitaal vergaderen. “De eerste commissievergadering ging bovenwel gedisciplineerd. Het interrumperen ging ook goed, maar je kan bijvoorbeeld niet schorsen. Maar het is een goede tussenoplossing om in elk geval een aantal zaken door te laten gaan.”

Uitzending – 15 april 2020

SP Fractievoorzitter Margreet Keesman over het initiatief om in Enkhuizen per drone families elkaar te laten groeten

Dronegroeten

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 - 18:00 uur
Rob de Greeuw - Thuis in West-Friesland
16:00 - 18:00 uur

WEEFF TV