Droomtocht voltooid: Lutjebroeker Marc komt na 13.900 kilometer fietsen aan in Nepal

15 januari 2024 16:52
Bron: Marc Kuijn

Lutjebroeker Marc Kuijn heeft zijn droomtocht voltooid. Afgelopen vrijdag kwam de 30-jarige West-Fries aan in de Nepalese regio Bardia. Een reis van bijna 14.000 kilometer. “De laatste dagen waren overweldigend, met veel emoties”, vertelt hij na aankomst. Met de reis haalt Marc geld op voor het goede doel, waarvoor hij eerder vrijwilligerswerk verrichte.

Marc Kuijn na droomtocht van ruim 10.000 kilometer aangekomen in Nepal

Uitgezwaaid door vrienden en familie vertrekt Marc op 20 mei 2023 vanuit zijn woonplaats Lutjebroek richting het Aziatische land Nepal. Een droomtocht die er door omstandigheden daarvoor nooit in zat, maar die hij altijd had willen maken. Onderweg slaapt Marc in een tentje langs zijn route, en overnacht hij in hostels en bij mensen thuis die hij tijdens zijn reis ontmoet.

Na bijna acht maanden fietsen was het moment afgelopen vrijdag daar, en kwam hij aan op zijn bestemming. “De dag voordat ik aan zou komen had ik afgesproken met iemand die vanuit Kathmandu naar mij toekwam om het laatste stukje te fietsen”, vertelt Marc. “Samen hebben we de laatste 36 kilometer afgelegd.”

Cheque overhandigd aan lokale school

Onder grote belangstelling arriveert de West-Fries in de Nepalese regio Bardia, waar hij in 2022 enkele maanden vrijwilligerswerk deed en hielp bij de bouw van een school. Leerlingen van deze locatie geven een optreden, en onder luid applaus overhandigt Marc een cheque aan het goede doel waar hij voor fietst.

“De afgelopen dagen zijn overweldigend geweest, met een hoop emoties en gedachten”, zegt de Lutjebroeker. “Ik ben ook blij met de 1.000 euro die ik heb opgehaald voor de school die al gebouwd is. Desondanks een goed doel, want je kunt nooit genoeg onderwijs hebben. Ook is het nog steeds mogelijk om een donatie over te maken.”

Lutjebroeker Marc Kuin overhandigt cheque aan goede doel in Nepal

Geen concreet plan voor aankomende maanden

In totaal heeft Marc ongeveer 13.900 kilometer in de benen zitten. Tijdens zijn reis heeft hij eenmaal te maken gehad met een losse ketting, en moest hij enkele tientallen keren een band van zijn fiets plakken of laten vervangen. In de afgelopen acht maanden trok Marc door maar liefst 20 verschillende landen, waaronder Duitsland, Turkije, Iran en Pakistan.

Voor de komende maanden heeft de West-Fries nog geen concreet plan, al zijn er wel enkele opties die hij in zijn hoofd heeft. Zo wil hij de Annapurna-berg in de Himalaya ontdekken. “En er zijn genoeg landen die erom vragen met de fiets verkend te worden”, zei hij eerder al. “Zo is doorvliegen naar Thailand een optie, of ‘lekker terug’ naar huis. Ik ga door zolang ik geniet op de fiets en mooie verhalen van andere mensen oppik.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405