DRP vreest verkeersinfarct door samenvallen werkzaamheden turborotonde en Ironman Westfriesland

9 september 2021 21:31
De Realistische Partij (DRP)

In het weekend van 24 tot en met 26 september vindt het Ironman sportevenement plaats in West-Friesland. De vorige editie in 2019 leverde in Hoorn veel discussie op over de (on)bereikbaarheid van de binnenstad.

“Door een bewoner van de binnenstad werd ik gewezen op een aankondiging van de Ironman West-Friesland 2021 dat zij in de bus hadden gekregen. Met daarop ook een hoop afsluitingen,” vertelt Menno Jas, fractievoorzitter van De Realistische Partij (DRP). “Voor de editie van 2019 werden de inwoners niet geïnformeerd. Dat heeft toen geleid tot een hoop problemen en verontwaardiging. Ongeacht de informatievoorziening voorzien wij een herhaling hiervan. Het evenement valt bovendien samen met de werkzaamheden aan de turborotonde.”

Vragen aan het college

DRP heeft aan het Hoornse college gevraagd of het evenement nog gecanceld kan worden. “Het is aan de ene kant onbegrijpelijk met de mensen die het trekt en de coronamaatregelen en aan de andere kant de mogelijk economische schade van ondernemers en inwoners. De ondernemers hebben al vanaf vorig jaar last van de coronamaatregelen. Nu de regelgeving wat soepeler is kunnen ze nog wat verdienen en dan ga je de hele binnenstad afsluiten.” DRP wil graag weten of die schade verhaald kan worden.

Loket voor ondernemers

“De gemeente zou een loket voor ondernemers kunnen openen en hen schadeloos stellen. Het lijkt ons sowieso slim voor zo’n evenement een plek aan te wijzen waar het wat minder hinderlijk is.” In 2019 merkten de cafés volgens Menno Jas weinig van het evenement. “Er zat hooguit een handjevol mensen op het terras.” Mocht het college niet tijdig op de vragen reageren dan overweegt Jas een politiek instrument in te zetten tijdens de raadsvergadering van 21 september.

Uitzending – 8 september 2021

In het weekend van 24 tot en met 26 september vindt het Ironman sportevenement plaats in West-Friesland. Beluister het interview met Menno Jas, fractievoorzitter van De Realistische Partij die voor een verkeersinfarct vreest.

DRP vreest verkeersinfarct door samenvallen werkzaamheden turborotonde en Ironman Westfriesland

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405