Drugslab Enkhuizen kwam in beeld na anonieme tip: pand zat vol met harddrugs

5 april 2023 18:33
Bron: Maarten Edelenbosch/NH Nieuws

Een anonieme tip was de oorzaak van de inval bij een drugslab in Enkhuizen. In het bedrijfspand aan het Voorland werd een grote hoeveelheid drugs en chemische stoffen aangetroffen. Er zijn nog steeds geen aanhoudingen verricht. 

Opgerold drugslab in Enkhuizen

De tip kwam in de nacht van maandag op dinsdag binnen. Die was blijkbaar zo concreet dat de politie gelijk overging op actie. Eenmaal binnen werd een nog werkend synthetisch drugslab aangetroffen. Behalve drugs werden er ook chemische stoffen aangetroffen. Reden genoeg om de straat tijdelijk af te zetten en de brandweer onderzoek te laten doen.

In het pand, gelegen op industrieterrein Krabbersplaat, was op het moment van de inval niemand aanwezig. Tot twee jaar terug huurde een bakkerij het pand. Inmiddels staat de naam van een andere onderneming op een bord aan de gevel. De eigenaar ontkent daar met zijn bedrijf te zitten. “Het bord hing er alleen als reclame. Ik ben ook verbaasd over wat er gebeurd is. Van de politie heb ik nog niks gehoord”, vertelde hij gisteren tegen NH Nieuws.

Nog geen aanhoudingen

Het pand zelf is in eigendom van iemand anders. Ondanks meerdere pogingen is het niet gelukt om contact te krijgen met de eigenaar. Of die wel verdachte is wil de politie niet kwijt. Omdat het onderzoek loopt, wil de politiewoordvoerder alleen zeggen dat er nog niemand is aangehouden en de politie op zoek is naar tips en getuigen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Slot op deur drugslab Enkhuizen aan het Voorland

Gisteren is het drugslab volledig ontmanteld. Vandaag is het enige zichtbare restant alleen het hangslot aan de deur. Door het raam zelf valt niks te zien van wat er binnen gaande is geweest. De gemeente Enkhuizen laat weten het onderzoek van de politie af te wachten voordat de burgemeester eventueel verdere stappen onderneemt, zoals het sluiten van het pand. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844