DSB Bank betaalt laatste schuldeisers: oproep aan ex-klanten om zich te melden

15 juni 2022 09:02

DSB Bank gaat de laatste schuldeisers terugbetalen. Na de afronding van het faillissement bleef er nog 650 miljoen euro over, waarvan een deel voor klanten is. Het gaat in totaal om 280.000 rekeninghouders, waarvan naar een deel nog wordt gezocht omdat de juiste adresgegevens ontbreken. 

DSB

Eind december vorig jaar werd het faillissement van de bank uit Wognum na twaalf jaar afgerond. Door een overname van de laatste leningen door NIBC Bank voor 1,6 miljard euro, bleef er geld over. 

Dat wordt gebruikt om mensen hun misgelopen rente terug te betalen. Veel rekeninghouders hebben na het uitspreken van hun faillissement op 19 oktober 2009 moeten wachten op hun geld. 

Speciale website

De meeste schuldeisers zijn in de afgelopen jaren al terugbetaald. Het gaat nu nog om een grote groep mensen (280.000) die een spaar-, betaal- of depositorekening had toen de bank van oprichter Dirk Scheringa failliet ging. “Bij 100.000 mensen gaat het misschien om een tientje, bij anderen om meer”, legde curator Ben Knüppe eerder uit aan NH Nieuws.

En die zijn niet allemaal even makkelijk te vinden. Via een brief worden mensen van wie de adresgegevens bekend zijn geïnformeerd. Anderen worden opgeroepen zich te melden. Via de website rente.dsb.nl kunnen ex-klanten kijken of ze in aanmerking komen voor de uitkering.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405