Een camping vol blije LHBTI-jongeren, doordat Brenda strijdt voor geluk van haar kind

8 februari 2023 10:55

Paradijsvogels: zo noemt Brenda jongeren zoals haar kind. En gedreven door de ervaringen die de vrouw uit Venhuizen heeft, zorgt ze voor plekken waar deze jongeren ruimte hebben om veilig hun vleugels uit te slaan. Want je veilig voelen is niet vanzelfsprekend voor jongeren bij wie de traditionele genderidentiteit niet past. Bij onze nieuwspartner NH vertelt ze hoe haar plannen ontstonden.

Brenda Schaaper Strijders

Brenda is een Strijder: een inspirerende Noord-Hollander, die gedreven vanuit eigen ervaring een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. NH Nieuws geeft mensen als Brenda een platform.

Twee gekleurde vleugels op de sokkel naast haar, staan symbool voor de paradijsvogel; als verwijzing naar mensen die kleur geven aan de maatschappij. Het is ook de naam van de pop-up camping die afgelopen zomer zo’n succes was. Komende zomer is de camping er weer en Brenda zint op meer momenten in het jaar om LHBTI-jongeren samen te brengen.

Snapshot Video 237404 (04:14)

‘Strijders’ is ook te beluisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcastaanbieder.

Luister de aflevering hieronder met Brenda.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405