Eén jaar later: hebben vleermuizenkasten gezorgd voor de sloop van de Hemschool?

2 mei 2021 13:38

HEM – Eind januari 2020: in de buurt van de Hemschool worden meerdere vleermuizenkasten opgehangen, om een vleermuis uit de verlaten school te krijgen. Het dier houdt de sloop van de school tegen en het nieuwe onderkomen moet er voor zorgen dat de vleermuis de school verlaat. Maar hebben de vleermuizenkasten geholpen? En heeft de school plaatsgemaakt voor nieuwe ontwikkelingen? Nu een jaar later neemt verslaggever Sander Huisman je mee op pad naar Hem om te kijken of de vleermuis er nog is. 

Vleermuis die bouwplan belemmert, krijgt nieuw onderkomen

Al sinds 2016 staat de Hemschool aan de Noorder Sluisstraat leeg. Eén van de redenen dat hij nog niet plaats heeft gemaakt voor woningen en een speeltuin: er zou een vleermuis in wonen. Daarom plaatste de gemeente begin 2020 een aantal vleermuiskasten in de hoop dat het beest een andere woning voor zichzelf zou gaan zoeken.

Een jaar later is verslaggever Sander Huisman terug op de plek waar de kasten opgehangen zijn. Ook wethouder Yvonne Roos-Bakker van de gemeente Drechterland is vand e partij. Er zijn op de achtergrond een hoop dingen gebeurd om de bouw van meerdere huizen en een speeltuin mogelijk te maken. Maar is de vleermuis er nog en daarmee ook nog de school? 

Bekijk hieronder de hele aflevering waarin Sander ontdekt wat er na een jaar veranderd is:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405