Een kijkje bij het Hoornse stadsstrand

1 juli 2022 09:33

Het duurt nog ongeveer twee jaar, maar dan zal Hoorn beschikken over het tot nu toe grootste stadsstrand van Nederland met een breedte van ongeveer 130 meter en een kilometer lengte.

De werkzaamheden die momenteel plaatsvinden dienen ook ter versterking van de dijk die is afgekeurd op hoogte en stabiliteit, zo vertelt Emma de Bruijn. Als omgevingsmanager is zij vanuit de Alliantie Markermeerdijken het aanspreekpunt voor bewoners en bedrijven. “De dijk is niet sterk genoeg meer waardoor de kans is bijvoorbeeld bij harde wind dat de dijk zou kunnen bezwijken en niet meer in staat is om te beschermen. Enerzijds is er dus het stadsstrand, maar het is ook een waterkering die ervoor zorgt dat de mensen die achter de dijk wonen niet met hun voeten in het water komen te staan.”

In onderstaande video geeft Emma de Bruijn een toelichting op de werkzaamheden en vertelt hoe alles er uit zal komen te zien.

De gemeente Hoorn streeft ernaar om het eerste deel van het stadsstrand, van de schouwburg tot aan de wandelbrug, in de zomer van 2023 te openen. Naar verwachting kan in de zomer van 2024 het gehele strand worden geopend.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405