Een rioolbuis van afvalplastic uit Enkhuizen

30 januari 2020 21:29
Pipelife directeur Mark van Loon

ENKHUIZEN – Cinema Enkhuizen organiseert samen met de gemeente drie avonden met als thema duurzaamheid. Aanstaande maandag vindt de tweede avond plaats. Een van de sprekers is directeur Mark van Loon van Pipelife. De avond gaat over een van de grote ambities van het bedrijf: de riolering van Enkhuizen duurzaam maken.

“Als iedereen meedoet, is het dan mogelijk om een rioolbuis te maken van het ingezamelde Enkhuizer afvalplastic?” Mark van Loon doelt hiermee op pvc-afval zoals schrootjes, buizen en kozijnen en niet over verpakkingsplastic.

In gesprek met Weeff Radio vertelt hij over de buis met drie levens waarvoor ze afgelopen oktober een prijs kregen. Hiermee is de levensduur van grondstoffen te verlengen tot honderdvijftig jaar.

Duurzame riolering is geen toekomstmuziek

Een duurzame riolering van afvalplastic is geen toekomstmuziek. 50% van de Amsterdamse riolering is dat al. Veel afvalplastic wordt echter niet ingezameld waardoor er grondstof tekort is. Mark van Loon roept de Enkhuizer op maandag met creatieve ideeën te komen om dit te verbeteren.

Mark van Loon zal met filmmateriaal het recycling proces laten zien. Ook stadsfilosoof Kees Jansen komt aan het woord over hoe we duurzaamheid in de ontwikkeling van onze steden kunnen inpassen.

Laatste 5 tickets

De avond vindt plaats in De Drommedaris in Enkhuizen. De entree bedraagt 5 euro. Kijk voor de laatste vijf tickets op cinemaenkhuizen.nl. Ook is het mogelijk om van 10.00 tot 12.00 telefonisch te reserveren via 0229 23 22 96.

Uitzending – 29 januari 2020

Directeur Mark van Loon over de grote ambitie van Pipelife

Pipelife wil het riool van Enkhuizen duurzaam maken

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405