Een roze brandweerwagen en mayo-likeur: dit zijn de beste Noord-Hollandse 1 aprilgrappen

1 april 2024 17:01
Bron: Brandweer Opmeer/Gall

Frans Duijts die zijn oude baan als vrachtwagenchauffeur weer oppakt en chocolade met Karamel Strooizout-smaak: ook dit jaar doen Noord-Hollandse bedrijven weer volop mee met het maken van grappen op 1 april. We zetten de beste hieronder voor je op een rijtje.

Nieuw: Zaanse mayonaise-likeur

Liefhebbers van Zaanse Mayonaise opgelet: binnenkort kun je bij de slijterij een likeur kopen met de smaak van jouw favoriete saus. Gall & Gall en Van Wijngaarden bv, het bedrijf achter de Zaanse Mayonaise, zijn een samenwerking aangegaan om je vingers bij af te likken. “Een unieke blend van zachte, romige smaken met een vleugje spanning”, schrijven ze zelf online.

En bij een nieuwe likeur hoort natuurlijk ook een nieuwe cocktail: de Mayo Tai cocktail. Die maak je door Zaanse Mayo Likeur te mixen met witte en donkere rum, triple sec, amandelsiroop en ijsblokjes. Als je je smaakpapillen echt op de proef wil stellen, kan je ook een beetje sojasaus toevoegen.  “Voor een umami-effect”, aldus de slijter.

Tekst loopt door.

Zaanse Mayo-likeur

Frans Duijts weer op de vrachtwagen?

Voor de fans van Frans Duijts was het even schrikken: de volkszanger kondigde vorige week namelijk aan dat hij weer parttime op de vrachtwagen te vinden zou zijn. Dat zou hij gaan doen bij Simon Loos, het transportbedrijf uit Wognum. De volkszanger miste zijn oude baan te erg en besloot daarom om weer de weg op te gaan voor het transportbedrijf. 

Maar er blijkt niets van waar. Het was een publiciteitsstunt voor een samenwerking die de zanger aangaat met het transportbedrijf. In een serie video’s laat hij zien hoe het leven als vrachtwagenchauffeur eruitziet.

Tekst loopt door.

🚨LOOS Alarm!🚨 1 april! Natuurlijk blijft het podium mijn plek 🎤 en ruil ik deze niet in voor de cabine. Dus nee, ik ga…

Posted by Frans Duijts on Monday, April 1, 2024

Chocola met Karamel Strooizout-smaak

Bakkerij Dunselman uit Den Helder heeft een oplossing gevonden voor het overschot aan strooizout. Ze zijn begonnen met het produceren van chocolade met de smaak van Karamel Strooizout, naar de populaire chocoladesmaak Karamel Zeezout. 

Je kunt chocoladerepen, bonbons en tulbanden kopen met de nieuwe smaak. “Duurzaamheid was nog nooit zo lekker”, aldus de bakkerij, die vorig jaar op 1 april uitpakte met het PaasAI.

Tekst loopt door onder de video.

Primeur! Karamel Strooizout

♻️Een primeur! We pakken het landelijke strooizoutoverschot aan met onze nieuwe smaak: Karamel Strooizout 🧂🤤. Duurzaamheid was nog nooit zo lekker! Door de extreem zachte winters liggen de Nederlandse zoutvoorraden bomvol. 🚫 En dit overschot moet je zeker niet met een korreltje zout nemen. 🍫De bonbons, chocoladerepen en tulbanden in de smaak Karamel Strooizout zijn vanaf 1 april verkrijgbaar. Check https://bakkerijdunselman.nl/pages/karamelstrooizout en tag iemand die deze nieuwe smaak zeker moet proberen! 🎥 door Druktemaker/Kbaal

Posted by Bakkerij Dunselman on Wednesday, March 27, 2024

Lekkers voor tijdens de paasbrunch

Ook Albert Heijn heeft iets nieuws bedacht voor op tafel tijdens de paasbrunch. De grootgrutter heeft een nieuw soort smeerbare salade voor op brood ontwikkeld: chocolade ei-salade, met stukjes chocolade eieren. 

Tekst loopt door.

Roze brandweerwagen in Opmeer

De brandweer in Opmeer wil meer vrouwen in de gelederen krijgen. Daarom hebben ze iets bijzonders bedacht: ze hebben een Specialistisch Blusvoertuig roze gespoten. Ze hopen daarmee twijfelende vrouwen over de streep te trekken om bij de brandweer te gaan.

Tekst loopt door.

Het is voor vrouwen vaak nog een ver-van-mijn-bed-show om zich aan te melden bij de brandweer. Ze twijfelen of ze het…

Posted by Brandweer Opmeer on Thursday, March 28, 2024

Nieuwe vergaderruimte van Hoornse brandweer

Ook de Hoornse brandweer komt met nieuws: ze krijgen een nieuwe vergaderruimte. Die lijkt op het eerste gezicht misschien wat aan de kleine kant, maar er passen toch behoorlijk wat brandweerlieden in voor een werkoverleg, zo blijkt uit onderstaande video. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405