Een virtuele kroegentocht door de binnenstad van Hoorn

19 maart 2020 21:37

De corona-maatregelen van de afgelopen week raken ook de West-Friese horeca ondernemingen. Horinees Marc Ypes biedt de lokale ondernemers in Hoorn graag wat steun en organiseert een virtuele kroegentocht. 

Wat begon als een persoonlijke crowdfunding in de vorm van een Tikkie naar de kroegbaas van Goos groeide uit tot een Facebook-hit in Hoorn. Horinees Marc Ypes is een virtuele kroegentocht begonnen, zodat de lokale café-eigenaren toch nog wat inkomsten hebben in de komende periode. En dat concept slaat aan. 

Chatbox

Met behulp van een chatbox kunnen de kroegtijgers uit Hoorn vanuit hun eigen woonkamer gesprekken voeren met andere cafébezoekers. Een biertje bestellen? Geen probleem! De kroegbaas stuurt je in de chat een Tikkie, maar dat biertje zul je voorlopig even uit je eigen koelkast moeten trekken. 

Deze digitale kroegentocht opende afgelopen maandag in café Backstage, waarna ook Goos en ’t Kroegie volgde. Vandaag was voorlopig de laatste avond in café Swaf, maar Marc sluit niet uit dat er nog meer digitale stapavondjes gaan volgen. 

Uitzending – 19 maart 2020

De corona-maatregelen van de afgelopen week raken ook de West-Friese horeca ondernemingen. Horinees Marc Ypes biedt de lokale ondernemers in Hoorn graag wat steun en organiseert een virtuele kroegentocht. Donderdag vertelde hij daarover bij Leo in de uitzending.

Marc Ypes over de virtuele kroegentocht

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405