Eerste Bibliotheek op school geopend in Andijk: “Goed voor algemene ontwikkeling”

3 oktober 2023 14:51
Bron: FotoVanDana

Op de Kuyperschool in Andijk is deze week de eerste Bibliotheek op school in de gemeente Medemblik geopend. De opening van de bibliotheek valt samen met de Kinderboekenweek. “Het gaat verder dan een kast vol kinderboeken aanbieden.”

De Bibliotheek op school is een initiatief van de gemeente Medemblik, Bibliotheek, Kuyperschool in Andijk, en ouders van leerlingen. Het is opgezet om kinderen meer plezier te geven in het lezen van boeken. Nederland scoort wereldwijd opvallend laag als het gaat om tekstbegrip en leesplezier bij kinderen.

Om te laten zien hoe belangrijk de samenwerking is, stapte leerling Jason tijdens de opening in een hoepel, dat door alle deelnemende partijen werd vastgehouden. Wethouder Gringhuis van gemeente Medemblik gaf de kinderen mee om vooral te genieten van het feit dat ze kunnen lezen voor hun plezier.

Directeur Brink van De Kuyperschool verheugt zich op de nauwe samenwerking. “Het concept van de Bibliotheek op school gaat veel verder dan het aanbieden van een kast vol kinderboeken”, zegt Brink. “Lezen en erover praten is van wezenlijk belang voor de algemene ontwikkeling van het kind.”

Kinderboekenweek

Het openen van de eerste bibliotheek op school in de gemeente Medemblik hangt samen met de start van de Kinderboekenweek, dat morgen begint. De Kinderboekenweek heeft als thema ‘bij mij thuis’, en duurt tot en met zondag 15 oktober.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844