Eerste Medemblikse Schoolweek van de duurzaamheid van start

27 september 2021 08:30
WEEFF duurzaam

Vandaag gaat de eerste Medemblikse Schoolweek van de duurzaamheid van start. “Basisschoolleerlingen hebben de toekomst en duurzaamheidswethouder Harry Nederpelt heeft dan ook een speciale boodschap voor hen,” vertelt Charlotte Homan-Post van MAK Blokweer.

Gemeente Medemblik organiseert een hele schoolweek vol activiteiten samen met de organisatie. “De leerlingen van de zes deelnemende scholen gaan tevens op schoolpleinsafari. Ze gaan ontdekken hoe groen hun schoolplein nu eigenlijk is. Er zijn steeds meer scholen die het belang inzien van een groen schoolplein. Spelenderwijs leren kinderen zo al heel veel over de natuur.”

Actief aan de slag met duurzaamheid

Na de kick-off afgelopen vrijdag gaan de leerlingen een hele week actief aan de slag. “Ze gaan bijvoorbeeld tuinvogels spotten, maar ook water zuiveren. Ze leren hoe zonnepanelen werken. Hoeveel zonnepanelen heeft hun school bijvoorbeeld nodig?” aldus Charlotte Homan-Post. De leerlingen zullen ook materialen vanuit huis meenemen. “Want je kunt afval wel weggooien, maar soms kun je het veel beter benutten.”

Nog niet alle West-Friese gemeenten hebben een schoolweek van de duurzaamheid

Alle activiteiten hangen samen met de 7 Junior Global Goals. Een afgeleide van de 17 sustainable development goals opgesteld door alle 200 landen op de wereld. Naast Medemblik is er nog in twee andere West-Friese gemeenten een Schoolweek van de duurzaamheid. “In Hoorn vindt de vierde editie plaats en Koggenland maakt zich op voor de tweede keer.” Dus Drechterland, Enkhuizen, Opmeer en Stede Broec zet hem op!

Uitzending – 18 september 2021

Vandaag gaat de eerste Medemblikse Schoolweek van de duurzaamheid van start. Beluister het interview met Charlotte Homan-Post van MAK Blokweer.

Eerste Medemblikse Schoolweek van de duurzaamheid van start

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844