Eerste sneeuw van 2024 in West-Friesland, winterse taferelen en glibberen op de wegen

16 januari 2024 14:00
Bron: NH Media / Michiel Baas

West-Friesland is vanmorgen wakker geworden in het eerste sneeuwlandschap van 2024. Gisteravond dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden, wat voor mooie taferelen zorgt. De sneeuwval zorgde echter ook voor gevaarlijke situaties op de weg. Voetgangers en bestuurders moesten daarom extra voorzichtig zijn.

Besneeuwde weilanden, de eerste stappen op een vers gevallen sneeuwdek: de vlokken die gisteravond naar beneden kwamen zorgen voor een prachtig uitzicht over het West-Friese landschap. In de fotoreportage hieronder kun je zien hoeveel sneeuw er de afgelopen uren in de regio is gevallen en dat levert mooie beelden op.

Vooral in het westelijke gedeelte van de regio is er vanmorgen een dik pak sneeuw bij gekomen. Later volgde ook de oostelijke zijde, al lijkt de winterse neerslag daar sneller te smelten. In de gemeente Hoorn moesten weggebruikers hun snelheid aanpassen om glibberen te voorkomen. Op de Provincialeweg werd er niet harder dan 30 kilometer per uur gereden.

De tekst gaat verder.

De sneeuwval zorgde in de afgelopen nacht en vanmorgen voor enkele ongelukken in de provincie Noord-Holland. Nog steeds is het oppassen geblazen vanwege de gladheid. Hoewel er gestrooid is op een groot gedeelte van de wegen in West-Friesland, zijn het vooral straten en stoepen van woonwijken waar goed opgelet moet worden.

Weersverwachting aankomende dagen

Met het doorbreken van de zon vanmiddag en het wegtrekken van de buien richting het oosten van het land, moet er een voorlopig einde komen aan de winterse neerslag in de regio. Voor de aankomende nacht wordt nog vorst voorspeld, maar de komende dagen moet de temperatuur boven het vriespunt uitkomen.

Morgen zal er voornamelijk sneeuw in de provincie Limburg vallen, maar donderdag en vrijdag bestaat de kans dat er opnieuw (natte) sneeuw in West-Friesland valt. Voor het weekend wordt voornamelijk nachtvorst voorspeld.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405