Efficiënt met grond: vier op- en afritten langs A7 krijgen zonnevelden

2 juni 2021 15:34

De provincie Noord-Holland wil bij vier op- en afritten langs de A7 tussen Den Oever en Hoorn zonnevelden plaatsen. De zonnepanelen moeten geplaatst worden bij Middenmeer, Medemblik, Abbekerk en Wognum. De zonneparken zijn onderdeel van de Regionale Energie Strategie (RES).

De provincie zegt te kiezen voor deze specifieke locaties, omdat het een mogelijkheid biedt om de grond op een efficiënte manier te gebruiken. De wegen zijn onderdeel van het rijkswegennet. “Het heeft een functie voor het wegverkeer en kan tegelijkertijd plaats bieden aan een zonneveld”, zo meldt de provincie.

Dit najaar kunnen marktpartijen zich inschrijven om de zonnevelden te realiseren. Gegadigden moeten wel rekening houden met de natuur en de inpassing in het landschap.

De zonneparken zijn onderdeel van Regionale Energie Strategie (RES) en moeten een bijdrage leveren aan de transitie naar schonere energie in Noord-Holland Noord. De provincie verwacht in de toekomst nog meer van deze plekken te benutten voor zonnepanelen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844