Eindelijk de schop in de grond: werkzaamheden rotondes Hoorn augustus van start

8 juli 2021 05:00

De werkzaamheden om de doorstroming tussen de Provincialeweg en de A7 te vergroten zullen in augustus eindelijk van start gaan. Het project liep al eerder vertraging op door een rekenfout. Maar nu zullen de rotondes vervangen worden door gelijkvloerse kruisingen.

De rotonde wordt aangepakt, omdat de meest cruciale plek om Hoorn in en uit te komen vaak tijdens piekmomenten vast staat. Toch ging de aanpak niet van een leien dakje. Het project heeft al twee jaar vertraging opgelopen, omdat een eerder plan de prullenbak in kon na een rekenfout.

De ingevoerde cijfers bleken door een menselijke fout niet te kloppen, waardoor er werd gekozen voor een oplossing die in werkelijkheid de verkeersdrukte op piekmomenten niet aan zou kunnen. Uiteindelijk kwam de gemeente begin vorig jaar met een nieuw plan.

Rijstroken uitgebreid

De turborotonde, een rotonde met meerdere rijstroken en waar je bij het oprijden al de juiste rijstrook moet kiezen, wordt vervangen door een gelijkvloerse kruising met verkeerlichten. Ook zal de rotonde ten zuidoosten van de A7 vervangen worden door een gelijkvloerse kruising. Het aantal rijstroken wordt uitgebreid, naar twee keer drie rijstroken voor doorgaand verkeer. 

Weekend afgesloten

De Provinciale weg zal zes weekenden afgesloten zijn voor het verkeer, beginnend vanaf het weekend van vrijdag 10 september (20.00) tot en met 13 september (05.00). Vanaf Keern tot aan de oprit van de A7 is de Provincialeweg afgesloten en ook de aansluitende wegen Westfriese Parkweg en Berkhouterweg zijn niet bereikbaar vanaf en naar de Provincialeweg.

Na het laatste weekend van 8 t/m 10 oktober vinden nog afrondende werkzaamheden plaats, hiervan heeft het verkeer weinig hinder. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405