EK-brons voor Lieke Klaver op 400 meter

10 juni 2024 22:00
Bron: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Op het EK atletiek in Rome heeft Lieke Klaver brons gepakt op de 400 meter. Voor de Enkhuizense is het haar eerste individuele medaille in de buitenlucht. 

Lieke Klaver loopt in het kielzog van Femke Bol

Klaver startte in baan acht en liep een tijd van 50.08 seconden. Het goud ging naar de Poolse Natalia Kaczmarek in een tijd van 48,98. Tweede werd de Rhasidat Adeleke uit Ierland (49.07). “Ik wilde dit heel graag, een individuele medaille. Ik had dit echt nodig. Ik loop al heel lang mee met de wereldtop. Het werd tijd dat ik nu wat tastbaars pak”, sprak Klaver direct na afloop. 

Tasa Jiya naar finale 200 meter

Eerder op de avond plaatste Tasa Jiya zich verrassend voor de finale van de 200 meter. De 26-jarige sprintster uit Amsterdam finishte na een indrukwekkende versnelling op de laatste meters als tweede in haar heat van de halve finales en dat betekende een rechtstreekse doorgang naar de eindstrijd op dinsdag.

De tijd van Jiya was 22,70 seconden, net geen persoonlijk record. Dat staat op 22,67. De Britse Daryll Neita won de heat in 22,51.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844