Elektrisch Autodelen start in West-Friesland

15 augustus 2021 10:52

De introductie van elektrische deelauto’s in West-Friesland komt steeds dichterbij. Naar verwachting zullen ze vanaf 4 september op drie verschillende lokaties in Hoogkarspel staan.

Afgelopen donderdag maakte wethouder Jeroen Broeders een proefrit in waarschijnlijk de meest duurzame deelauto ter wereld, gebouwd door groep 7 van basisschool ’t Skitteljacht. Aanstaande woensdag om 16.30 mag ook de burgemeester ervaren hoe het is om deze speciale auto te delen. Het projectteam van initiatiefnemer Zonnecoöperatie West-Friesland zal dan ook aanwezig zijn op het Raadhuisplein in Hoogkarspel om informatie over de elektrische deelauto’s te verstrekken.

Ook voor de vakantie naar Frankrijk

20 en 27 augustus is het mogelijk om een proefrit te maken in de echte deelauto, de Hyundai Kona. “Een aantal andere modellen liep tegen het wereldwijde probleem van een tekort aan chips en was daardoor niet leverbaar. In tegenstelling tot de Hyundai,” aldus Alex Bezemer. Aan het gebruik van de deelauto zit geen grens. Zelfs al wil je ermee op vakantie naar Frankrijk.

Om deel te nemen is aanmelding via samenslimrijden.nl/west-friesland benodigd. Het aantal deelnemers loopt achter bij de verwachting. Om mensen over de streep te trekken ontvangen de eerste 20 autodelers nu een Vroege Vogel Bonus.

Het volledige gesprek met een verdere uitleg van het concept is in bovenstaande videoplayer terug te kijken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405