Elektrische auto door smeulende accu total loss op de Westfrisiaweg 

26 mei 2023 10:29
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Op de Westfrisiaweg (N307) bij Zwaag is gisteravond het accupakket van een elektrische auto gaan smeulen. De 32-jarige bestuurder zette de auto rond 21.45 uur langs de weg, waarna de politie, brandweer en provincie met een speciale ‘dompelbak’ erger wisten te voorkomen. Een deel van de weg was een tijd afgesloten. 

Accupakket elektrische auto begint te smeulen

Volgens de politiewoordvoerder kwam er rook onder het voertuig vandaan, maar was er geen brandgeur te merken. De 32-jarige man uit Zwaag zette het voertuig langs de weg, bij een afslag van de N307. Deze afslag en een rijbaan, zijn enige tijd afgesloten geweest. Dit heeft ongeveer 2,5 uur geduurd.

Om de accu’s en elektrische auto te koelen, moest er een bergingsbedrijf aan te pas komen. Dat kwam met een grote container, gevuld met water. De auto werd volledig in het bluswater gedompeld, waar het de komende dagen moet verblijven. Daarna kan de auto definitief als veilig verklaard worden.

Donderdagavond zijn we prio1 uitgerukt voor een elektrisch voertuig met rook uit het accupakket. Hoewel het om lichte…

Posted by Brandweer Wognum on Thursday, May 25, 2023

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405