Elk kind moet de kans krijgen om kennis te maken met theater

3 december 2023 16:00
Door Erik Bout
Bron: Erik Bout

Met sprookjesverhalen in musicalvorm maakt DLZ-Theaterproducties voorstellingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Inmiddels zijn ze gestart met de voorbereidingen van alweer hun zesde productie.

Dit keer betreft het een volledig eigen bewerking van De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. De moraal van de musical – met een groot gehalte aan comedy: wees blij met wat je hebt en ware liefde overwint alles. 

“Dit is de eerste keer dat wij alles zelf hebben gedaan. We hebben de teksten geschreven, de muziek en liedjes gecomponeerd en de arrangementen en choreografieën gemaakt. Maar ook het decor en alles achter de schermen; de regie, de grime en kostuums”, vertelt Dave Moses. Hij is een van de oprichters van DLZ.

“Er doen dit keer dertien jongeren mee. Allemaal met een passie voor het spelen van musicals. En iedereen is welkom om aan te sluiten,” vult Misty Haakman aan. Zij is de vocal-coach van de productie. “Onze voorstellingen zijn ook een totaalbeleving. Kinderen mogen verkleed komen en daar kunnen ze mooie prijsjes mee winnen.” zegt Rachel Stolp, chef rekwisieten. “En je kunt na afloop met de cast en crew op de foto.”

Laagdrempelig en voor het hele gezin

Bijzonder is ook dat de DLZ zich weliswaar richt op jongere kinderen, maar dat het hele gezin daarbij welkom is. Dave Moses: “We maken het bewust héél laagdrempelig. De toegangsprijzen zijn – afhankelijk van de optreed locatie – twee euro vijftig of vijf euro. Dan kan iedereen er heen. Dus ook gezinnen die het minder breed hebben kunnen dan genieten van onze sprookjeswereld. Want wij vinden dat elk kind de gelegenheid moet krijgen om kennis te maken met theater.”   

Try-outs in februari 2024

Op het eindresultaat van De Kleine Zeemeermin moet nog even worden gewacht. De try-outs zijn in februari en de première is gepland in de voorjaarsvakantie in diverse theaterzalen in West-Friesland.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405