Elkaar helpen: Enkhuizer brengt Roan (16) en vrienden in luxe auto naar schoolgala

22 april 2022 11:34

Elkaar helpen in de samenleving, daar gelooft de Enkhuizense Veronica in. Daarom zette zij onlangs op Facebook een oproep of iemand in de stad haar zoon Roan en zijn vrienden met een mooie auto naar het galafeest van school wilde brengen, en dat lukte. Walter sprong in de bres voor Roan en zijn vrienden: “Ik kan het doen, en ik heb er een mooie auto voor.”

Tom en zijn vrienden naar galafeest

De drie mannen zien er tiptop uit gisteravond, met de haren in de krul en een smoking aan zijn ze klaar voor het grote galafeest van school. Vol trots poseren ze voor de Tesla van Walter, voordat hij ze naar partycentrum De Nieuwe Doelen brengt.

Scholieren komen op allerlei manieren aan bij het partycentrum: van een oude Amerikaanse auto, tot een trekker en zelfs op een aanhanger in een boot. “Je kan het zo gek niet bedenken. Vaak huren ouders iets, het is soms heel extreem”, aldus Veronica. 

Hulp van de medemens

Veronica kiest ervoor geen auto te huren, maar de hulp in te roepen van haar mede-inwoners. Op de oproep op Facebook reageren veel Enkhuizers enthousiast. “Die zijn trots op hun auto en willen graag showen.”

Ze willen met alle liefde Roan en zijn vrienden een rit aanbieden. “Hij kon ook kiezen uit een Ferrari of een Rolls Royce, maar hij wilde graag zijn vrienden meenemen en koos voor de Tesla”, vertelt Veronica.

Veronica en haar zoon Roan vinden het erg mooi om te zien dat men dit voor elkaar over heeft. “Echt superleuk dat Walter dit voor de scholieren doet.”

In de auto van Walter naar galafeest

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405