Engel zag twee clubtours in het water vallen: “Je wordt genoodzaakt om te doen wat je kan”

20 juni 2020 01:39

2020 is een ingewikkeld jaar voor muzikanten: poppodia zijn al een paar maanden dicht en de gehele festivalzomer gaat niet door. Hoornse rapper Engel zat midden in een tour en had alweer een volgende tour op de planning staan, maar beiden werden plots gecanceld.

Steven Engel blijft er nuchter onder: “deze periode is voor creatieve mensen wel interessant. Je wordt genoodzaakt om te blijven doen wat je kan”. Voor Engel betekent dat vooral veel schrijven en opnemen. “Ik ben nu vooral aan het maken. Ik zit veel in de studio met Ernst en Jesper (van Dusseldorp, Huisman, Hoornse producer en muzikant, red.) en ben veel muziek aan het opnemen”, vertelt hij. Wat hij met dit materiaal gaat doen, dat weet hij nog niet. “Ik leg alles zo lang wel in de ‘kluis'”, grapt Engel. “Of dit voor Engel, ’t Gilde of voor Engel & Just (ander project van Engel, red.) is, dat maakt niet uit.” 

Tour

Engel zat midden in zijn solotour toen alle evenementen plotseling verboden werden. Daar kwam nog een extra domper bij, want de rapper had nóg een tour op de planning staan, met hiphopcollectief ’t Gilde, waar de rapper deel van uit maakt. “En ik moet het qua inkomsten toch een beetje van merchandise hebben”, vertelt Engel. Die inkomsten valt nu weg, maar de producten zelf staan gewoon nog in z’n woonkamer. Niet echt ideaal.

Nieuw normaal

De gecancelde tour van ’t Gilde is vooralsnog verplaatst naar september, waar het collectief aftrapt in de Amsterdamse Melkweg. Of dat doorgaat is onduidelijk. “Het is een beetje zoeken naar de ideale livesetting”, vertelt de rapper. “Ik wil met ’t Gilde niet de theaters in, daar is de muziek niet geschikt voor. En of de poppodia in 2020 al klaar zijn voor concerten, is nog onduidelijk. “Voor de eerste show in de Melkweg zijn al 300 tickets verkocht. Ik weet niet of 300 man in een zaal in september al realistisch is.” 

De afgelopen periode levert in ieder geval genoeg inspiratie op. “Er is genoeg om over te schrijven.” Een quarantaineliedje zit er voorlopig toch niet in. “Ik ga geen liedjes over corona schrijven!”, zegt de rapper lachend.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405