Enige pinautomaat in Andijk opnieuw niet beschikbaar, vandalisme mogelijk oorzaak

24 oktober 2023 13:35
Bron: Jeroen Vroegop

Opnieuw is de enige pinautomaat in Andijk buiten werking. Waar deze machine een paar maanden geleden niet beschikbaar was vanwege een defect onderdeel, zijn er deze keer mogelijk vandalen verantwoordelijk. “We vinden dit heel erg vervelend voor de inwoners van Andijk”, stelt Geldmaat-woordvoerder Margo van Wijgerden.

Aan de muur op de Middenweg, waar de Geldmaat is gevestigd, is nu een wit bord geschroefd. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar volgens inwoners van het dorp hebben vandalen de automaat vernield. “Iedere keer zat de automaat ook onder spuug en andere troep. Het was te smerig om aan te raken”, zegt iemand over de automaat in een Facebook-bericht.

De pinautomaat in Andijk zal volgens inwoners waarschijnlijk de eerstkomende weken niet heropend kunnen worden. Dit omdat er een volledig nieuwe machine geplaatst moet worden. Ondertussen kan er gepind worden bij de automaten in Bovenkarspel en Wervershoof, enkele kilometers verderop. 

Eerder buiten werking door defect onderdeel

Een paar maanden geleden konden de inwoners van Andijk ook geen geld opnemen bij de automaat aan de Middenweg. Een defect onderdeel zorgde ervoor dat de pinautomaat een paar weken buiten werking was. Dit tot teleurstelling bij de inwoners van het dorp, die onder andere de Dorpsraad aanspraken op de defecte machine.

Geldmaat-woordvoerder Margo van Wijgerden sprak in september van een lastige situatie. “Wij zijn afhankelijk van de levertijden”, vertelde ze over het onderdeel dat vervangen moest worden. “We adviseren mensen in de tussentijd zoveel mogelijk met hun pinpas te betalen. In winkels kunnen ondernemers vaak helpen bij betalingen met een pas. Dat is voor sommigen een flinke stap, maar het is het eerste alternatief voor de inkopen die je wilt doen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
馃挰 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
馃摪 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
馃敂 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
馃摟 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405