Enkhuizen benoemt Rob van Reijswoud als nieuwe gemeentesecretaris

20 december 2023 15:07
Bron: Gemeente Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende Nanda Hellingman, als gemeentesecretaris en directielid van de SED-organisatie. Gisteren werd bekend dat zij in beide functies wordt opgevolgd door Rob van Reijswoud, die op 1 februari 2024 begint.

Van Reijswoud is niet onbekend met de functie van gemeentesecretaris. Momenteel vervult hij deze rol voor de gemeente Ouder-Amstel. Daarnaast is hij lid van het Directieberaad van DUO+, wat een samenwerkingsverband is van de gemeenten Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel.

“Daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies bekleed en was hij directeur bij gemeente Lelystad. De heer Van Reijswoud is bekend in Enkhuizen”, meldt een woordvoerder van de gemeente. “Hij was tot maart 2021 raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad en heeft in het verleden ook een leidinggevende functie gehad bij gemeente Enkhuizen.”

Bestuurders kijken uit naar samenwerking

Burgemeester Eduard van Zuijlen laat in een reactie weten dat het college van burgemeester en wethouders heel blij is dat er zo snel een ervaren en zeer deskundige opvolger is gevonden. “Een die ook nog eens uit West-Friesland komt”, stelt Van Zuijlen. “Het college kijkt uit naar zijn komst.”

Ook Ronald Wortelboer, naast burgemeester van de gemeente Stede Broec actief in het dagelijks bestuur van de SED-organisatie, zegt er naar uit te kijken om te samenwerken met Van Reijswoud. “Rob is een ervaren directeur en kent de werkwijze van een ambtelijke fusieorganisatie.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405