Enkhuizen herdenkt slachtoffers Tweede Wereldoorlog met struikelstenen

20 september 2021 09:16

Om de Joodse slachtoffers uit Enkhuizen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken zijn gisteren vijf struikelstenen geplaatst. Door het plaatsen van de struikelstenen bij huizen waar zij gewoond hebben, of waar zij werkten, worden zij voor altijd herinnerd. Het initiatief voor de herdenking komt van de werkgroep ‘Struikelstenen Enkhuizen’.

Enkhuizen kent vele Joodse slachtoffers die de Tweede Wereldoorlog niet overleefd hebben. Op de struikelstenen, die werden geplaatst in de Westerstraat, staan de namen van de slachtoffers, de geboortedatum, of zij naar een kamp gedeporteerd zijn en de datum van overlijden.

Voor het plaatsen van de stenen werd een dienst gehouden in de Westerkerk waar enkele sprekers een toespraak hielden. Daarna vertrok een groep naar de Westerstraat, waar een sobere onthulling was in het bijzijn van de Enkhuizer burgemeester Van Zuijlen. Daar werden de eerste vijf struikelstenen geplaatst. Later volgen er meer op andere plaatsen in de stad.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844