Enkhuizen wil huldiging organiseren voor gouden atlete Lieke Klaver

5 maart 2024 11:19
Bron: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De gemeente Enkhuizen wil een huldiging organiseren voor Lieke Klaver. De inwoonster van de West-Friese stad won afgelopen weekend tijdens de WK indooratletiek goud met de estafetteploeg en zilver op de 400 meter.

De gemeente zegt graag wat te willen doen voor de succesvolle atlete. Zaterdag werd Klaver tweede op de 400 meter achter landgenote Femke Bol, die een wereldrecord liep. Een dag later was er nog groter succes op de 4×400 meter estafette.

Daar won de Enkhuizer goud met haar drie teamgenoten. Het was de eerste keer dat een estafetteteam goud won op de WK indoor. Reden genoeg voor de gemeente Enkhuizen om op zoek te gaan naar een moment om Lieke Klaver te huldigen.

Zoeken naar datum voor huldiging

“We weten van een eerdere gelegenheid dat een huldiging soms moeilijk te combineren valt met de overvolle trainings- en wedstrijdagenda van de sporters. Daarom zullen we eerst contact opnemen met het management”, aldus een gemeentewoordvoerder.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405