Enkhuizense wielrenner Mark Groeneveld (20) plotseling overleden

24 oktober 2023 17:15
Bron: Facebook X-Speed United

De 20-jarige Enkhuizense wielrenner Mark Groeneveld is gisteren overleden. Dat schrijft zijn team X-Speed United op Facebook.

“Met pijn in het hart geven wij kennis van het overlijden van Mark Groeneveld, terwijl hij op een project in Hong Kong was”, schrijft het team in een verklaring. “Op maandag 23 oktober verloren XSU en de wereld opnieuw een grote ziel. Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie, teamleden en vrienden.”

Het team schrijft dat Groeneveld vermoedelijk is overleden aan een hartaanval. “We werken nauw samen met de relevante autoriteiten om alle feiten te verzamelen en de nodige steun te bieden aan de familie van Mark tijdens deze pijnlijke periode.”

“We zullen Mark nooit vergeten”

Wielerteam X-Speed United

Het team beschrijft de wielrenner als een ‘ongelooflijk persoon en een geliefd lid’. “Hij had een opmerkelijke geest, altijd bereid om achter de schermen een handje te helpen met zijn aanstekelijke glimlach en hartelijke karakter. Zijn aanwezigheid verlichtte onze dagen, en hij zal diep gemist worden door iedereen die het voorrecht had hem te kennen. (…) We zullen Mark nooit vergeten.”

It is with a heavy heart that we inform the passing of Mark Groeneveld, while on a project in Hong Kong.  On Monday,…

Posted by X-Speed United on Tuesday, October 24, 2023

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844