Enkhuizer (46) in ziekenhuis na opzettelijke aanrijding, politie gaat uit van poging doodslag

18 mei 2024 12:00
Bron: NH Nieuws

Een 46-jarige man uit Enkhuizen is gisteravond mogelijk opzettelijk aangereden, daarbij heeft het slachtoffer ernstig beenletsel opgelopen. Vermoedelijk is vlak daarvoor een conflict geweest tussen de bestuurder en het slachtoffer. De politie neemt de zaak hoog op en doet groot onderzoek naar het ongeval.

Politiefoto, foto ter illustratie

Dat bevestigt de politie aan NH na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad.

Het ongeval gebeurde rond 19.15 uur op het Kerkeland. Het voertuig van de bestuurder reed het slachtoffer aan, dat vervolgens ernstig beenletsel opliep. De grijze Volkswagen reed daarna weg in de richting van de Sebastiaan Centenweg. Hoewel het kenteken bekend is bij de politie, is nog onduidelijk wie er achter het stuur zat.

De 46-jarige man heeft nog geen aangifte gedaan. Ook is hij nog niet gehoord. “De zorg voor het slachtoffer gaat voor”, laat een woordvoerder van de politie weten.

In de wijk wordt buurtonderzoek gedaan. Ook worden camerabeelden verzameld en getuigen gehoord. De politie gaat uit van poging tot doodslag. “We hopen dat de bestuurder zichzelf meldt”, zegt de woordvoerder. “Anders gaan wij alles op alles zetten om hem aan te houden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844