Enkhuizer Nicholas Heiner ziet medaillekansen in de Finn slinken

1 augustus 2021 08:53

Nicholas Heiner heeft een mindere dag gehad op de Olympische Spelen. De Enkhuizer eindigde in de laatste twee reguliere races in de middenmoot en zakte daardoor naar de vijfde plaats in het klassement.

De 32-jarige Heiner begon als vierde aan de laatste twee reguliere races in de Finn. Dat deed hij met zeven punten achterstand op nummer drie Zsombor Berecz. In de eerste race eindigde als zevende en zag hij de Hongaar, die vierde werd, uitlopen.

In de tiende en laatste race zakte Heiner echter verder terug in het klassement. De race liep uit op een teleurstellende negende plaats, waardoor hij dinsdag tijdens de medal race als nummer vijf van start zal gaan. De achterstand bedraagt dertien punten op de nieuwe nummer drie Joan Cardona Méndez.

Om een medaille te winnen moet Heiner liefst zeven plaatsen voor blijven op de Spanjaard en moet hij nummer vier Josh Junior vier plekken achter zich houden.

Berkhout

In de 470-klasse zijn Lobke Berkhout en Afrodite Zegers ook na de zevende en achtste race de nummer elf van het klassement. Berkhout, geboren in Amsterdam, kwam samen met Zegers niet in de buurt van de koplopers. Tijdens de zevende race kwam het koppel als zestiende over de finish en in de tweede wedstrijd werden zij zesde.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405