Erg drukke ochtendspits: werkzaamheden en ongeluk zorgen voor flinke files

30 mei 2024 08:05
Bron: Rijkswaterstaat

Het is erg druk op de Noord-Hollandse wegen vanochtend. Door de inmiddels bekende werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend staat het vast op de A7. Het verkeer heeft inmiddels een vertraging van zo’n 30 minuten. Op de A9 is een ongeluk gebeurd, dit zorgt voor ongeveer een anderhalf uur vertraging.  

file a7

Op de A9 tussen Beverwijk-Oost – afrit Haarlem-Zuid is een ongeluk gebeurd waardoor twee van de drie rijstroken zijn afgesloten. Volgens de ANWB staat er 8 kilometer file, wat zorgt voor meer dan anderhalf uur vertraging. Naar verwachting gaan de rijstroken om 9.30 uur weer open. 

Tekst gaat verder onder post 

 

 

Sinds een van de twee overgebleven rijstroken is afgesloten, staat het elke ochtend vast op de A7. Het verkeer doet er een half uur langer over. Ook op de sluiproute via de N247 loopt de vertraging in de spits flink op. Vanmorgen heeft het verkeer daar een kwartier vertraging. 

Er stond vanmorgen al vroeg file. Om 6.10 liet de ANWB weten dat er al 20 minuten vertraging was. 

Ook op het spoor verloopt de ochtendspits niet vlekkeloos. Tussen Amsterdam Centraal en Enkhuizen rijden er minder Intercity’s vanwege werkzaamheden. De NS verwacht hinder tot 8.30 uur en in de avondspits tussen 16.45 en 18.45 uur. 

Onze verslaggevers nemen vanochtend weer de proef op de som: hoe reis je het snelst van Hoorn naar Amsterdam? 

Snelste routes

Om 8.00 uur vanochtend gaan vier teams de uitdaging aan om zo snel mogelijk vanuit hartje Hoorn naar het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid te komen, elk op hun eigen manier.

Verslaggever Tom kiest voor de auto en probeert via de traditionele route over de opengebroken A7 Amsterdam te bereiken. Mischa probeert een andere aanpak en rijdt via de A9. Kelly lift mee met vrachtwagenchauffeur Martin, die over de N247 rijdt en kijkt of het sneller is via de sluiproute. Nina vertrouwt volledig op het openbaar vervoer en neemt de trein. 

Volg de race via het liveblog: 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844