‘Eten wat de pot skaft!’: de West-Friese eetweek staat voor de deur

12 november 2023 18:03
Bron: Ambachtelijkebakkerij.nu

Broeder (Jan in de zak), Hoornsche Broeder, Enkhuizer Jodekoeken, Opperdoezer Rondes. Maar ook de krentenmik en Westfriese Jodenkoek. West-Friesland is rijk als het gaat om ‘eigen’ producten op culinair gebied. Voor de West-Friese redactie reden genoeg om een week lang in te zoomen op eten en drinken uit West-Friesland. Eet smakelijk!

Vanaf morgen laten de redacties van NH en WEEFF zich een week onderdompelen in al het lekkers. Onder het mom van ‘Eten wat de pot skaft!’ worden er artikelen en video’s gemaakt met één centraal thema: eten en drinken uit West-Friesland. Zo leggen we het verschil uit tussen de Hoornsche Broeder en de Westfriese Krentenmik, gaan we op bezoek bij een lokale bierbrouwer, wordt er gekookt met streekproducten, is er aandacht voor de Opperdoezer Ronde en stellen we de vraag: bestaat er eigenlijk zoiets als een West-Friese keuken? 

Nationale Broederdag!

Veel aandacht is er voor broeder, ook wel Jan in de zak genoemd. Het gerecht dat bij veel mensen nostalgische gevoelens oproept, verdient meer aandacht – vindt de redactie. Dus is dinsdag uitgeroepen tot Nationale Broederdag! We belichten de geschiedenis van de broeder en ‘fans’ komen aan het woord. “Als ik broeder maak, staat de halve familie op de stoep”, liet één van hen optekenen. Ook op NH Radio is er aandacht voor de broeder. Daarnaast hopen we dat veel mensen weer eens broeder gaan maken én eten. Foto’s kunnen worden ingestuurd via westfriesland@nhnieuws.nl.  

Broeder

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405