EuroParcs neemt Enkhuizer zwembad vanaf 1 maart (of een maandje later) over

19 februari 2024 20:37
Bron: NH/Michiel Baas

EuroParcs neemt het drukbezochte zwembad in Enkhuizen vanaf 1 maart – of in het slechtste geval een maandje later – voor bijna 4 miljoen euro over van de gemeente. Om de laatste fase van de overdracht van het bad in goede banen te leiden, wil de gemeente 100.000 euro vrijmaken om extra juridische kosten te kunnen dekken.

Recreatiebad Enkhuizerzand

In december vorig jaar werd bekend dat de gemeenteraad van Enkhuizen akkoord ging met de gemaakte afspraken met EuroParcs. Die zorgt voor een flinke verduurzamingsslag. Zo komen er onder meer 850 zonnepanelen op het dak, warmtepompen en triple glas in de kozijnen. Daarvoor krijgt het één miljoen euro subsidie van de gemeente Enkhuizen. Daarentegen scheelt het de gemeente in de komende jaren veel geld. 

De toekomst van het zwembad was jarenlang onderwerp van gesprek. Er was vooral vrees dat het zwembad er niet meer voor de lokale bevolking zou zijn, maar alleen voor toeristen die bij het vakantiepark verblijven. Dat is niet zo, legde wethouder Jan Franx vorig jaar uit. “Alles wat we nu hebben, blijft de komende 30 jaar sowieso doorgaan. Zwemlessen, verenigingen die er actief zijn en recreatiezwemmen: het blijft allemaal.”

Meer tijd nodig

De overdracht van het zwembad heeft meer tijd nodig, liet de gemeente vorig jaar al eerder weten. Deze extra benodigde tijd zorgt ook voor onvoorziene kosten van een ton. “We vinden het belangrijk dat we tot een zorgvuldige overdracht komen. Daarom is hiervoor meer tijd uitgetrokken. Deze extra tijd zorgt voor de extra juridische kosten van een ton”, aldus een woordvoerder.

Naar verwachting neemt EuroParcs vanaf 1 maart of 1 april het zwembad definitief over. Ook al het personeel wordt tegen de huidige voorwaarden overgenomen.   

Op 27 februari wordt het budgetvoorstel besproken in de gemeenteraad.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405