‘Even Bezinken’ in de kerk van Aartswoud

4 november 2021 11:26
Even Bezinken

Het Kaapvaardersverbond organiseert vanavond vanaf 19.30 het evenement ‘Even Bezinken’ in de kerk van Aartswoud. “Hiermee willen we Opmeer cultureel op de kaart zetten,” vertelt Lars Boon. Voor de eerste editie zijn als sprekers Peter Swart en Ed Smit uitgenodigd.

“Peter Swart zal het hebben over de scheepsvaart in de 17e eeuw. Aartswoud lag vroeger aan zee. Dat is nu wel anders. Maar toen was een deel van de Aartswouders en Hoogwouders gewoon zeevaarder,” aldus Lars Boon.

De andere spreker heeft ook met scheepvaart te maken. “Ed Smit heeft meegevaren op de Golfo Azzurro. Een schip dat voor de kust van Libië gevluchte Afrikanen uit zee redde. Hier is ook een documentaire van verschenen.” Na afloop van de lezingen is er in Café De Stompe Toren een borrel waar vinyl zal worden gedraaid.

De avond is door de steun van de gemeente Opmeer gratis te bezoeken. De Kerk van Aartswoud is te vinden aan de Schoolstraat 45.

Uitzending – 3 november 2021

Het Kaapvaardersverbond organiseert vanavond vanaf 19.30 het evenement 'Even Bezinken' in de kerk van Aartswoud. Beluister het interview met Lars Boon.

'Even Bezinken' in de kerk van Aartswoud

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405