Explosie bij flatgebouw in Hoorn, twintig woningen tijdelijk ontruimd

25 juli 2021 05:40

Bij een explosie aan een flatgebouw aan de Astronautenweg in de Hoornse wijk Grote Waal zijn vannacht zo’n twintig woningen ontruimd. Na een explosie ontstond er brand in het flatgebouw. Die is inmiddels geblust. Bewoners konden vanmorgen rond 6.30 uur terug in hun woning.

Vannacht rond 4.00 uur werd het woningblok ontruimd na de explosie. Er waren meerdere brandweerkorpsen opgeroepen. 

“Het is onbekend wat er precies is gebeurd, daar wordt onderzoek naar gedaan”, vertelt Carla Nijsten van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. “Er is in ieder geval naar aanleiding van die explosie brand uitgebroken in een woning. Die is snel geblust.”

Nijsten vertelt dat de woningen vanmorgen bouwtechnisch gecontroleerd zijn. Daarna konden bewoners weer terug naar hun woning.

‘Te vroeg voor conclusies’

De politie onderzoekt samen met de forensisch opsporing de explosie. Dat zal waarschijnlijk de rest van de dag duren. “Er worden nu zo veel mogelijk getuigen gehoord. Het zou mogelijk om een gasexplosie kunnen gaan, maar dat weten we nog niet zeker. Of dat dan bewust  is gedaan of dat het om een ongeluk gaat, is ook nog niet te zeggen. Het is echt nog te vroeg voor conclusies”, aldus de politie. 

Er zijn geen aanhoudingen verricht. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV