Explosie en brand zorgen voor flinke schade aan pizzeria in Medemblik

10 december 2022 08:44

De entree van een pizzeria in Medemblik is vannacht flink beschadigd door een explosie en een daaropvolgende brand. Het gaat om Pizzeria Milano aan de Nieuwstraat. Er raakte niemand gewond.

Iets voor half drie vannacht werden bewoners van de Nieuwstraat opgeschrikt door een harde knal voor de deur van de pizzeria. Na de explosie ontstond een kleine brand. De brandweer kon de brand snel blussen. Er raakte niemand gewond bij de explosie en brand, wel is de entree van de pizzeria flink toegetakeld.

Gerichte actie

Het is nog niet duidelijk om wat voor soort explosief er afging en of het om een gerichte actie gaat, laat een woordvoerder van de politie weten. “Het explosief lag wel specifiek voor een deur, en niet midden op straat. Maar we moeten het nog uitzoeken.” De overburen, Vishandel Dean Karhof, hebben niks gemerkt van de explosie en zien ook geen reden om te denken dat het om een gerichte actie zou gaan. 

Pizzeria Milano was vanochtend niet bereikbaar voor een reactie.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405