Extra spannende eerste schooldag: vier jaar na brand weer splinternieuwe school

23 augustus 2021 10:00

Spanning en nieuwsgierigheid horen voor veel kinderen bij de nieuwe start van het schooljaar. Voor kinderen in Enkhuizen was de eerste schooldag extra spannend, omdat zij les krijgen in een geheel nieuw schoolgebouw. Na een brand in 2017 volgden zij hun lessen op een noodlocatie.

Vier jaar geleden brandde de oude basisschool Het Driespan volledig uit, waarna de kinderen les kregen in een noodgebouw. Vanaf vandaag krijgen de kinderen les in de nieuwe school ‘Het Anker’, dat ook dienst doet als kindcentrum. Het gebouw wordt gedeeld door OBS Het Driespan en kinderopvang Berend Botje.

Niet alleen waren de kinderen benieuwd hoe hun nieuwe school er van binnen uit zou zien, ze waren ook blij dat ze elkaar weer zagen. Sommige kinderen kwamen rennend op elkaar af om hun vriendjes of klasgenootjes in de armen te vliegen en te knuffelen.

‘Het is een plaatje’

“Wil je het echt weten? Héél blij”, reageert een van de ouders op het schoolplein op de vraag hoe ze het vinden dat hun kinderen weer naar school kunnen. Daarnaast merkt een van de ouders op dat het lang duurde voor de school heropend kon worden. “Maar het is een plaatje, als je dit ziet.”

Met een drumband op het schoolplein werd de opening van Het Anker gevierd. Er werden toespraken gehouden, waarna het jongste en het oudste kind aan een koord mochten trekken om het doek voor het bord weg te halen. Daarna konden de kinderen het gebouw in, om hun nieuwe school te bekijken.

“Hoewel er nog volop aan de school en op het schoolplein gewerkt wordt, en het voor iedereen nog wat onwennig aanvoelt gaan we zeker genieten van deze school”, vertelt een van de leerkrachten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405